Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Sep 26, 2018

I avsnitt 150 av Tyngre Träningssnack får du en lång diskussion och genomgång kring olika typer av kognitiva bias eller tankefel tillsammans med docent Mattias Lundberg.

Vi påverkas alla av dessa former av bias hela tiden i vårt liv men med bättre kännedom av att de finns och när vi tenderar att hamna fel så...


Sep 19, 2018

Daniel Berglind är åter igen tillbaka i Tyngre Träningssnack. Denna gång fokuserar vi på problemet med självrapporterad data både när det gäller fysisk aktivitet och nutrition. Den information du får in är helt enkelt för dålig för att användas i många studier där man ändå använder den.

Det samma...


Sep 12, 2018

Det är dags för ytterligare ett frågeavsnitt av Tyngre Träningssnack och denna gång blir det en härlig blandning av ämnen. Du får bland annat höra om det finns någon poäng i att medvetet försöka förstöra sin återhämtning för att på så sätt få bättre resultat. Vilka fördelar och nackdelar det...


Sep 5, 2018

I detta avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar Jacob och Wille olika typer av prylar och gadgets som används inom olika typer av träning eller för att förbättra hälsan. Du får veta deras fördelar och eventuella nackdelar tillsammans med en förklaring hur de faktiskt fungerar rent fysiologiskt.