Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Jul 31, 2019

Mikael Flockhart är återigen med i Tyngre Träningssnack och denna gång fokuserar vi på allting kring mountainbike. Du får höra om hur sporten går till, vad som särskiljer den från andra cykelsporter, betydelsen av teknikträning, många timmars träning osv.

Det här är också ett avsnitt som går ganska...


Jul 24, 2019

I veckans avsnitt diskuterar Wille och Jacob hur du kan använda dig av resultat från forskning när du ska planera träningen för dig själv eller en annan idrottare. Du får även höra resonemang kring när du inte bör titta för mycket på forskningen. Betydelsen av att känna till vilken population som en studie...


Jul 17, 2019

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack ligger fokus på Jonas Coltings 66 timmarsfasta där många undrar hur mycket fettmassa som han kan ha tänkas tappa under den tiden. För att försöka besvara den frågan så används Kevin Halls body weight planner.

Efter det blir det en del lyssnarfrågor som fortsätter...


Jul 10, 2019

I veckans avsnitt av diskuteras lyssnarfrågor och du får bland annat höra Wille förklara att man ska använda rätt drog vid rätt tid. Det blir dessutom en hel del diskussioner kring rehabilitering och hantering av skador samt en längre utläggning kring vad som händer om du äter väldigt mycket protein.


Jul 3, 2019

Håkan Andersson är tillbaka för tredje gången i Tyngre Träningssnack. Denna gång diskuterar vi periodisering med fokus för sprinters och friidrottare.

Det blir en intressant diskussion både med exempel på hur en träningsvecka kan se ut under olika delar av året och hur en idrottares utveckling,...