Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Nov 29, 2017

Denna vecka gästas Wille och Jacob av Paulina Nowicka, PhD, som har forskat i nästan två årtionden på barnfetma. Ämnet barnfetma är ett ämne som har varit hett under många år nu och i det här avsnittet får du veta lite om hur arbetet går till bland de som försöker hjälpa dessa barn.

Du får bland annat...


Nov 22, 2017

Wille och Jacob ger sig återigen in på områden där de själva är ganska okunniga och istället tar de hjälp av en av de bästa inom branschen. Johan Granath, tränare för svenska damlandslaget, gästar podden och berättar hur det fungerar på högsta nivå inom längdskidor.

Det diskuteras träningsintensitet,...


Nov 15, 2017

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack så ger sig Wille och Jacob in på hypoteser som de själva tror skulle kunna vara sant men där det än så länge saknas forskning helt eller att den forskning som finns är för svag för att man ska kunna säga någonting med stor säkerhet.

Det diskuteras bland annat om...


Nov 8, 2017

Vi gästas återigen av en Olympier i dagens avsnitt av Tyngre Träningssnack men avsnittet fokuserar trots det på någonting helt annat, nämligen betydelsen av idrott och hälsa i skolan.

Jesper Fritz berättar om sin avhandling på det så kallade Bunkefloprojektet där man testade att införa skolidrott varje dag...


Nov 1, 2017

Wille och Jacob diskuterar lyssnarfrågor i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. Bland annat får du veta lite kring hur du själv kan söka upp studier för att försöka få en inblick i vad man tror i frågan för stunden och vad Wille och Jacob gör när någon i deras närhet säger någonting som är helt fel...