Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

May 29, 2019

Gudiol och Valkeaoja svarar denna vecka på lite lyssnarfrågor men i princip blir det stort fokus på bara tre frågor. Styrketräning för barn, vad vi verkligen vet fungerar för långvarig och hållbar viktnedgång samt vad som skiljer rent fysiologiskt mellan idrottare som är världselit på snarlika idrotter?

På...


May 22, 2019

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack gästar doktoranden Robin Fondberg som forskar kring lukt och smak på Karolinska Institutet. Du får bland annat lära dig vad som påverkar smaken i det vi äter och framför allt hur luktsinnet påverkar detta.

Dessutom blir det en lång diskussion kring forskningen...


May 15, 2019

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuteras triatlon och olika intensitetszoner vid konditionsträning. Det blir också en lång diskussion kring vad du verkligen får veta när du utför ett FTP test och vilken information det kan ge dig kring vad du behöver träna framöver för att fortsätta bli...


May 8, 2019

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar Jacob och Wille en mängd vanliga missuppfattningar och myter relaterat till kost. Det blir mycket fokus på kolhydrater, fett, socker och fettförbränning.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare)...


May 1, 2019

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack lägger vi fokus på den vetenskapliga metoden och hur vi tar reda på om någonting verkligen är sant. Till vår hjälp av vi professor Anna Dreber Almenberg som de senaste åren bland annat varit inblandad i flera av de stora replikationsprojekten där forskare försökt att...