Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Aug 28, 2019

Denna vecka gästas Tyngre Träningssnack av Ida Kyrilis (fd Clark). Ida har forskar på det som kallas för Critical speed och critical power i både USA och Storbritannien de senaste åren och i det här avsnittet får du lära dig mer om dessa två begrepp och nyttan som finns med att kunna dem.

Du får även höra...


Aug 21, 2019

Denna vecka ligger fokus på tjejlopp av olika slag inom konditionsidrotterna som blivit vanligare och vanligare de senaste åren. Karin Lindelöf, PhD och lektor på Uppsala Universitet, berättar för oss hur tjejloppen har kommit till, varför de troligen ser ut som de gör och vilka möjliga utvecklingar som hon kan...


Aug 14, 2019

I veckans avsnitt gästar forskaren Patrik Magnusson, PhD, som bland annat är ansvarig för det svenska tvillingregistret Tyngre Träningssnack. Det blir en längre diskussion kring hur våra gener interagerar med vår miljö för att påverka vår hälsa och prestation.

Du får bland annat en förklaring till hur...


Aug 7, 2019

Tyngre Träningssnack går denna vecka in på djupet kring fettceller och hur när du äter påverkar din kropps cirkadiska rytm och på sikt din hälsa. Till vår hjälp av vi Paul Petrus, PhD från University of California.

Du får bland annat höra om hur fler fettceller kan hjälpa våra kroppar att hantera den...