Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Dec 30, 2020

Jacob och Wille summerar året som har gått genom att diskutera de mer intressanta sakerna som har hänt både i podcasten och inom forskningsfältet mer generellt.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

Hålltider

  • 00:00:00 En alkoholfri...


Dec 23, 2020

Jacob och Wille diskuterar lyssnarfrågor i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. Bland annat tas det upp en del kring köttdieten och vilka frågor kring kost, träning och hälsa som de större medierna borde lägga lite mer tid på.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta...


Dec 16, 2020

Denna vecka gästas Tyngre Träningssnack av en legend inom träningsfysiologi både här i Sverige och internationellt, Björn Ekblom, Professor emeritus på GIH.

Du får höra om en av de längsta karriärerna inom träningsfysiologi från när Björn som elitorienterare och läkarstudent blev tillfrågad att börja...


Dec 9, 2020

Frågeavsnitt och Jacob och Wille diskuterar bland annat en hel del kring konditionsträning. Bland annat blir det en diskussion kring varför det kan vara svårt att få upp pulsen riktigt högt vid cykling. Varför pulsen kan vara högre vid padel än vid högintensiva korta intervaller och hur du kan tänka kring...


Dec 2, 2020

Gudiol och Valkeaoja diskuterar vanliga missförstånd som människor har kring vad som kan anses vara bra bevis för ett påstående. Framför allt läggs fokus på anekdoter, påhittade förklaringsmekanismer för ett utfall.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare)...