Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Sep 30, 2020

I veckans avsnitt fokuserar vi på hjärtat tillsammans med lektor Katarina Steding- Ehrenborg. Katarina är fysioterapeuten som började forska på hjärtats fysiologi och numera arbetar hon både med idrottare och astronauter för att försöka ta reda på hur extrema belastningar påverkats hjärtats funktion.

I det...


Sep 23, 2020

Valkeaoja och Gudiol gästas den här veckan av professor Christer Malm för att diskutera hans forskarkarriär med fokus på hans senaste arbete med att detektera bloddoping med hjälp av proteomik.

Förutom att du får lära dig det mesta kring bloddoping så får du även höra om Christers tidigare forskning på...


Sep 16, 2020

Gudiol och Wille svarar på lyssnarfrågor i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. Det blir bland annat diskussioner kring varför muskulösa personer flyter sämre än de lite fetare, vilka skor som är att rekommendera för en nybörjare som vill träna lite av varje på gymmet, vad fettförbränning kan innebära...


Sep 9, 2020

I veckans avsnitt så diskuterar Gudiol och Valkeaoja styrketräning där du anpassar din träning efter hur bra du presterar istället för att du följer ett bestämt program. Att anpassa träningen efter formen kallas ofta för autoregulatorisk träning och det finns flera sätt att inkludera det i din träning.

Du...


Sep 2, 2020

Daniel Berglind är tillbaka i Tyngre Träningssnack för att diskutera hans senaste projekt kring fysisk aktivitet på förskolor. Du får höra om resultatet från preliminära mätningar, hur han gått tillväga för att försöka samla in pengar, rekrytera skolor och få med Stockholms stad på en stor studie som...