Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Dec 29, 2021

Jacob och Wille summerar året som har gått genom att ta upp det som de tycker har varit mest intressant under året samtidigt som de diskuterar olika avsnitt som släppts.

Det blir dessutom en längre genomgång kring ny tolkning av tidigare forskning på set-point efter viktnedgång.

Tyngre Träningssnacks...


Dec 22, 2021

Filip Larsen är tillbaka som gäst i podcasten för att berätta om lite av det som hans forskargrupp har kommit fram till under de senaste fem åren sedan han senast var med.

Det blir först en diskussion kring energieffektivitet i mitokondrierna och hur tillskott av nitrit påverkar arbetsekonomin.

Efter det följer...


Dec 15, 2021

Tommy Lundberg är tillbaka ännu en gång i Tyngre Träningssnack. Den här gången kommer vi tillbaka till frågan om transkvinnor inom idrotten där det har kommit nya riktlinjer från både UK Sports och Internationella Olympiska Kommitteen kring frågan.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder...


Dec 8, 2021

Erika Schagatay gästar veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack för att berätta om kroppens funktioner djupt ner i vatten och på väldigt hög höjd.

Du får bland annat höra om hur Erika letade upp ett ”vattenfolk” i Indonesien, Bajau, som lever kan spendera upp emot totalt fem timmar om dagen under vattnets...


Dec 1, 2021

Willam Apro är tillbaka som gäst i podden för att berätta om sin egen forskning kring hur aminosyror påverkar proteinsyntesen och om låga muskelglykogennivåer har någon inverkan på proteinsyntesen.

Det blir dessutom en lång diskussion om betydelsen av att utföra studier på människor istället för bara djur...