Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Jan 27, 2021

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack börjar Gudiol och Valkeaoja med att svara på några lyssnarfrågor. Det bli bland annat lite kring kollagen som kosttillskott och hur maxpulsen kan förändras med träning.

Efter det så blir det en lång diskussion kring vad det egentligen innebär när någon är expert....


Jan 20, 2021

I veckans avsnitt fokuserar vi på en studie som försökt titta på hur barns fysiska förmåga har förändrats de senaste årtiondena. Till vår hjälp för att diskutera resultatet har vi Daniel Berglind som varit med som gäst flera gånger tidigare.

Studien i fråga heter: An Update on Secular Trends in Physical...


Jan 13, 2021

Marcus Moberg, PhD och forskare på GIH är tillbaka som gäst i Tyngre Träningssnack för att berätta om vad han har sysslat med sedan han var med senaste för 4 år sedan.

Det blir bland annat en hel del kring laktatets roll i vår kropp. Hur det fungerar som bränsle och buffert och att det eventuellt också skulle...


Jan 6, 2021

I årets första avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar Gudiol och Valkeaoja lyssnarfrågor. Det blir bland annat lite diskussioner kring miljöpåverkan från veganska proteinpulver, varför intervallträning ger större effekt än mer kontinuerlig träning på lägre intensitet och vilka folkhälsointerventioner...