Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Mar 31, 2021

Det är dags för lyssnarfrågor igen i Tyngre Träningssnack. Wille och Jacob diskuterar bland annat proteinintag för att höja proteinsyntesen och vilken roll kolhydrater verkligen har på din prestationsförmåga.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare)...


Mar 24, 2021

En av våra mest populära gäster någonsin, Anna Melin PhD, är tillbaka i podcasten för att uppdatera oss kring ämnet relativ energibrist. Relativ energibrist är ett vanligt fenomen hos idrottare där ett något för lågt energiintag gör att kroppen minskar på flera processer i kroppen som på sikt är viktiga...


Mar 17, 2021

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskutera huruvida elitidrott påverkar människors livslängd. Hur mår elitidrottare efter karriären i förhållande till andra personer? Får det några fördelar av sitt hårda träningsliv under flera år som unga?

Frågorna är många och svaren få men det blir en...


Mar 10, 2021

Gudiol och Valkeaoja förklarar allt du behöver veta kring koffein och D-vitamin som kosttillskott. När de fungerar, hur de fungerar, varför effekterna som påstås ibland är överdrivna och varför de ibland är underskattade. Och varför alla troligen inte får samma effekt.

Tyngre Träningssnacks instagram...


Mar 3, 2021

Vaccinforskaren Sebastian Ols gästar Wille och Jacob i Tyngre Träningssnack för att berätta om hur vaccin fungerar.

Du får lära dig hur olika typer av vaccin tas fram och vad som skiljer de olika vaccinen mot Covid-19. Vad som händer när immunförsvaret aktiveras av ett vaccin och hur det sedan kan hjälpa dig...