Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Jun 30, 2021

I veckans Tyngre Träningssnack gästar Jonatan Jungmalm som precis avslutat sin doktorsavhandling på löpning och skador. Vi diskuterar de fynd han gjorde tillsammans med vad forskningen på området rent allmänt kan säga kring vilka faktorer som eventuellt påverkar en löpare skaderisk.

Tyngre Träningssnacks...


Jun 23, 2021

Dags för ännu ett frågeavsnitt och i detta avsnitt diskuterar vi bland annat en hel del kring begreppet hälsa och hur man ska förhålla sig kring det när det mesta vi kallar för hälsosamt egentligen bara är saker som tros påverka riskfaktorer.

Utöver det så ger vi tips på bra källor till information samt...


Jun 16, 2021

I veckans avsnitt fokuserar vi på ämnet riktningsförändringar inom lagidrotter och bollsport. Vad det är, hur man kan testa det, olika typer av riktningsförändringar, vilka fysiska kvaliteer som påverkar en idrottares prestation och lite tankar kring hur man kan förbättra allting.

Till vår hjälp har vi den...


Jun 9, 2021

Temat på veckans Tyngre Träningssnack är fenomenet ”vägga” inom konditionsträning där du helt plötsligt tappar väldigt mycket kraft och måste sänka hastigheten betydligt. Varför sker det och vilka är det som oftast drabbas? Och vad kan man göra för att minska risken för att man själv ska råka ut...


Jun 2, 2021

Carl-Johan Sundberg gästa Jacob och Wille i Tyngre Träningssnack för att diskutera hans forskning och arbete genom åren. Vi fokuserar främst på forskningen kring att försöka stå varför kroppen svarar på träning men det blir även mycket diskussioner kring fysisk aktivitet för allmänheten och fysisk...