Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Sep 29, 2021

Frågeavsnitt av Tyngre Träningssnack som den här veckan bland annat handlar om hållning och hur det påverkar din prestation och risk för skador. Det blir även en längre diskussion kring EFSAs nya forskningsgenomgång kring socker och om vardagsmotion kan påverka ens träningsresultat.

Dessutom får du höra om...


Sep 22, 2021

I veckans Tyngre Träningssnack diskuteras bland annat den till synes eviga diskussionen kring animaliskt vs vegetabiliskt fett. Det blir dessutom en lång diskussion kring hur man eventuellt kan påverka sin skaderisk som konditionsidrottare.

Mot slutet så är Jacob och Wille dessutom inte överens kring om det är...


Sep 15, 2021

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack gästar doktoranden Emil Bojsen-Möller för att berätta om hans studier på kopplingen mellan fysisk aktivitet och hjärnans plasticitet. Det blir en hel del diskussioner kring svårigheterna att mäta effekter på hjärnan och även svårigheterna att få människor att...


Sep 8, 2021

I veckans avsnitt blir det en djupdykning kring energibalans och alla saker som kan påverka både hur mycket energi du får i dig och hur mycket energi du gör av med.

I princip allting kring din vikt handlar om hur ditt energiintag balanseras med ditt energibehov men att få 100% koll på något av det är i princip...


Sep 1, 2021

Doktoranden Marcel Ballin gästar i Tyngre Träninssnack den här veckan för att diskutera träning och hur det påverkar hälsan på sikt. Framför allt tar vi upp brister i den forskning som finns idag och att det troligen är så att vi överskattar effekterna från träning pga genetisk inverkan.

Det blir också en...