Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Jul 27, 2022

I veckans avsnitt gästas vi av tränaren och forskaren Martina Höök som berättar både om sin erfarenhet med att jobba med elitidrottare inom längdskidor och forskning på kvinnliga idrottares hälsa.

Martina är en tidigare ultraidrottare med fina meriter som både har varit elittränare inom längdskidor och...


Jul 20, 2022

Jacob och Wille svarar på lyssnarfrågor och filosoferar kring olika typer av bias i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack.

Du får bland annat höra om vad som ligger bakom tidningsrubrikerna kring att proteinpulver skulle påverka kroppen negativt, olika sätt att variera intervallträningen samt om hur...


Jul 13, 2022

I veckans avsnitt diskuterar vi en ny studie där man med en intressant design har tittat på om huruvida en större variation i träningen ger bättre svar när det gäller muskeltillväxt jämfört en enkel progressiv träning där motståndet höjs när det blir lite lättare.

På Tyngre Träningssnacks instagram kan...


Jul 6, 2022

Wille har hittat två intressanta studier på ocklusion vid konditionsträning som vi diskuterar i det här avsnittet av podden.

I den första studien har två grupper fått träna på samma intensitet där en grupp begränsat blodflödet till benen under träningen medan den andra gruppen tränat som vanligt. I den...