Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Aug 31, 2022

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar Jacob och Wille en ny studie där man undersökt om muskler svarar bättre på styrketräning i fall de har bättre förmåga till blodtillförsel.

Det här testade man genom att man lät försökspersoner konditionsträna ett ben i några veckor innan...


Aug 24, 2022

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar vi först termen intuitivt ätande och vad som kan vara bra praktiskt med konceptet men också de bristerna som finns i fall man vill använda det inom forskningen eller i mer klinisk verksamhet.

Efter det blir det en diskussion kring vad det verkligen är som driver...


Aug 17, 2022

Ännu ett frågeavsnitt där Jacob och Wille ger långa svar på bra frågor. Den här veckan handlar det först om vad vi vet kring så kallade non-responders, dvs personer som inte får någon positiv effekt från träning i studier.

Efter det så hoppar vi vidare in på ämnet vad som är processad och ultraprocessad...


Aug 10, 2022

Veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack har en råd tråd i form av temperatur och hur kroppen reagerar på olika förändringar av den.

Först blir det en diskussion kring en ny studie som har tittat på om människors energiförbrukning förändras på något sätt beroende på om de bor i ett varmare eller kallare...


Aug 3, 2022

Jacob och Wille diskuterar flera ämne i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. Wille förklarar bland annat varför du inte har någon större nytt av att veta ditt VO2max som idrottare och att det finns bättre tester att utföra i fall du vill använda resultatet för att sedan styra din träning.

En annan fråga...