Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Oct 26, 2022

Ola Wallengren är tillbaka som gäst i Tyngre Träningssnack. Den här gången fokuserar vi olika sätt att mäta eller uppskatta en persons kroppssammansättning.

Vi kommer in på alla möjliga tekniker i det här avsnittet. Du får höra om fördelarna och nackdelarna med BMI, midjemått, bioimpendasvågar,...


Oct 19, 2022

Jacob och Wille diskuterar rörelseutslag i samband med styrketräning. Är det bättre, lika bra eller sämre att träna med fullt rörelseomfång i en övning, så kallat full ROM?

I det här avsnittet utgår vi två olika systematiska översiktsartiklar på området där den ena publicerades 2021 och den andra...


Oct 12, 2022

Denna vecka gästas Jacob och Wille av Martina Svensson som har forskat på fysiska aktivitet och inflammation i hjärnan samt olika hjärnsjukdomar hos människor. Det har hon gjort både via djurstudier och stora registerstudier på Vasaloppsåkare.

Det här blir ett avsnitt som går in ganska mycket på fördelar och...


Oct 5, 2022

Tre lyssnarfrågor står för innehållet i dagens avsnitt av Tyngre Träningssnack. Först blir det en lång diskussion kring periodisk fasta och vad som sker i fall man får i sig några enstaka kalorier från tex en proteindrink, mjölk i kaffet eller något liknande.

Efter det följer en diskussion kring vad man kan...