Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

May 31, 2017

Veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack fokuserar på förmedlande av vetenskap i textform och hur vetenskapliga texter har blivit svårare och svårare att läsa över tid tillsammans med William Hedley PhD. I en väldit stor analys av både abstrak och fulltexter så har han tillsammans med några andra forskare...


May 24, 2017

Hur blir du en kock i världsklass och vad äter några av världens bästa cyklister när de är ute och tävlar i flera dagar? För att försöka svara på dessa frågor så gästas Wille och Jacob av Team Skys kock Henrik Orre för att diskutera hans karriär och arbete.

Vill du veta vad som krävs för att bli en...


May 17, 2017

Wille och Jacob är tillbaka för att diskutera ett av de mest populära ämnena hittills i podden, nämligen dåliga eller korkade argument. Det finns vissa resonemang och kommentarer som ofta inte är särskilt genomtänkta eller som medvetet används för att försöka vilseleda den som lyssnar och i det här...


May 10, 2017

Hur ser sambandet ut mellan muskler och styrka? Kan man gå ner i vikt genom att börja äta mer kalorier? Hur påverkas ditt proteinpulver i fall du värmer upp det och varför är Karlsson på taket en obehaglig typ?

Detta och mycket mer försöker Wille och Jacob svara på i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack...


May 3, 2017

Denna vecka gästas Jacob och Wille av Emily Sonestedt, PhD och forskare på Lunds Universitet som har specialiserat sig på socker och hälsa. I det här avsnittet diskuterar vi vad man vet och inte vet kring socker och hur stark evidensen verkligen är för hur det påverkar vår hälsa.

Vi för också en allmän...