Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Oct 27, 2021

I veckans avsnitt diskuterar vi en ny intressant studie som visar att väldigt lite rörelse utanför träningen kan ha en negativ effekt på träningsresultaten. Det här har varit en fråga som vi har funderat kring många gånger om här i podden och även om mängden total träning var ganska liten och personerna...


Oct 20, 2021

Den före detta vinterolympiern och numera tränaren Johan Röjler gästar i Tyngre Träningssnack för att berätta om skridskosporten.

Det här avsnittet består i grova drag av tre olika delar. Först är det en del om Johans bakgrund och egna karriär som elitåkare. Efter det blir det mer djupgående om själva...


Oct 13, 2021

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack diskuterar vi mått Rate of Force Development som är ett mått på hur snabbt dina muskler kan skapa kraft. En hög Rate of Force Development är en förutsättning för att du ska kunna vara en snabb och explosiv idrottare.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta...


Oct 6, 2021

Den här veckan får du en uppdatering kring Skitmat och högbelönande mat med fokus på en nyare studie som använt sig av begreppet Hyper-Palatable foods som vi diskuterat tidigare i avsnitt 214.

Efter det blir det en lång genomgång med olika möjliga förklaringar till varför vissa människor som verkar leva...