Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Aug 10, 2022

Veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack har en råd tråd i form av temperatur och hur kroppen reagerar på olika förändringar av den.

Först blir det en diskussion kring en ny studie som har tittat på om människors energiförbrukning förändras på något sätt beroende på om de bor i ett varmare eller kallare...


Aug 3, 2022

Jacob och Wille diskuterar flera ämne i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack. Wille förklarar bland annat varför du inte har någon större nytt av att veta ditt VO2max som idrottare och att det finns bättre tester att utföra i fall du vill använda resultatet för att sedan styra din träning.

En annan fråga...


Jul 27, 2022

I veckans avsnitt gästas vi av tränaren och forskaren Martina Höök som berättar både om sin erfarenhet med att jobba med elitidrottare inom längdskidor och forskning på kvinnliga idrottares hälsa.

Martina är en tidigare ultraidrottare med fina meriter som både har varit elittränare inom längdskidor och...


Jul 20, 2022

Jacob och Wille svarar på lyssnarfrågor och filosoferar kring olika typer av bias i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack.

Du får bland annat höra om vad som ligger bakom tidningsrubrikerna kring att proteinpulver skulle påverka kroppen negativt, olika sätt att variera intervallträningen samt om hur...


Jul 13, 2022

I veckans avsnitt diskuterar vi en ny studie där man med en intressant design har tittat på om huruvida en större variation i träningen ger bättre svar när det gäller muskeltillväxt jämfört en enkel progressiv träning där motståndet höjs när det blir lite lättare.

På Tyngre Träningssnacks instagram kan...