Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Aug 31, 2016

Tyngre Träningssnack gästas av byggarprofilen Ali Komai men ämnet för dagen är inte hans egen träning utan hans forskning på hur delar av våra fettceller fungerar.

Vi diskuterar fettcellernas funktion i grova drag och hur hormon som utsöndras från dina fettceller påverkar både din vikt och förmåga att...


Aug 24, 2016

Träning har en stor och betydelsefull påverkan på din hjärna både när det gäller intelligens och ditt humör. I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack gästas Wille och Jacob av psykiatrikern Anders Hansen, aktuell med boken Hjärnstark, för att diskutera träningens effekter på hjärnan.

Vi går igenom dels...


Aug 17, 2016

I veckans avsnitt fokuserar Wille och Jacob på ketoner. Du får veta vad det är, en del av dess funktioner och hur de eventuellt skulle kunna påverka prestationsförmågan hos konditionsidrottare.

Hålltider

  • 00:00:00 Wille lyckades komma under 40 min på milen
  • 00:02:30 Ketoner, vad det är och dess funktion
  • 00:06:00...


Aug 10, 2016

Fokus i veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack ligger på att öka mycket i muskelmassa på kort tid. Bidrar till diskussionen gör Daniel Cortobius och Niklas Westblad som nyligen avslutat en studie där deras resultat i form av muskelökningar är bland de bästa som finns dokumenterade.

e uppnådde dessa resultat...


Aug 3, 2016

I veckans avsnitt av Tyngre Träningssnack svarar Jacob och Wille på en mängd lyssnar frågor. Bland annat behandlar de ämnena doping inom byggning och andra idrotter, behöver man verkligen "jobba ner" efter ett träningspass och finns det någon poäng i att till exempel träna rotatorkuffen i skadeförebyggande...