Preview Mode Links will not work in preview mode

Tyngre Träningssnack

Nov 30, 2016

Jacob och Wille svarar på 10 lyssnarfrågor som handlar om allt ifrån utbildning, fettmassa och hälsa, Fun Light som myrmedel och bättre immunförsvar.

Hålltider

  • 00:00:00 Är man överviktig om man har BMI 26 men fettnivåer kring 11 procent?
  • 00:07:45 Kan man vara tjock och frisk på grund av högre...


Nov 23, 2016

Jacob och Wille fortsätter att suga ur kunskap från den fantastiska institutionen GIH. Den här gången är gästen Niklas Psilander, PhD, som berättar om de huvudsakliga resultaten i muskelminnestudien. Kan människor som tidigare haft en större mängd muskelmassa bygga upp den snabbare andra gången?

Utöver det...


Nov 16, 2016

Nicklas Neuman, Jacobs vapendragare från Träningslära.se är gästen i dagens avsnitt där vi fokuserar på hans doktorsavhandling och studierna som var med i den.

Förutom det ämnet så diskuterar vi även hur omgivningen påverkar människors matval och hur våra gener inverkar på våra beslut.

Avslutningsvis tar...


Nov 9, 2016

Lars Berglund är tillbaka i Tyngre Träningssnack för att snacka mer kring skador inom styrkesporterna. Vi börjar med att gå på djupet kring en ny studie från Lars och hans grupp uppe i Umeå där de tittat på mängden skador inom olika styrkesporter.

Därefter går vi vidare i diskussionen och funderar kring...


Nov 2, 2016

I veckans Tyngre Träningssnack har vi Stellan Kjellander som gäst. Stellan är tränare på Malmö Idrottsakademi där han tränar flera elitidrottare inom flera olika idrotter.

Vi lägger dock fokus på Stellans personliga favoritgren där han själv också tidigare varit aktiv, släggkastning. Du får höra om...